Horen, Zien en Zwijgen: Conclusies van de Nationale Inventarisatie Audiovisuele Collecties

Bronnen

Type: 
Auteur: 
Taal: 
Nederlands
Datum: 
Inhoudsopgave: 

Deel I Inleiding: 1. Aanleiding ; 2. Onderzoek ; 3. Rapport ; Deel II De Nationale Audiovisuele Archieven: 4. Nederlands Audiovisueel Archief ; 5. Filmmuseum ; Deel III De Verspreide Collecties: 6. Regionale Audiovisuele Archieven ; 7. Overige categorie├źn ; Deel IV Samenvatting en Conclusies: 8. Samenvatting en conclusies ; Deel V Bijlagen.

Samenvatting: 

De uitslag van een nationaal onderzoek onder alle audiovisuele archieven in Nederland. Doel was  inzicht te krijgen in de stand van het collectiebeheer en de bestaande achterstanden. De resultaten vormden de basis van een conserveringsproject dat werd uitgevoerd in de periode 2002-2006. De resultaten daarvan zijn te vinden in het rapport Regionale audiovisuele collecties:  nationale zorg: Project conservering lokale en regionale audiovisuele collecties 2002 - 2006.

Beoordeling: 

Een uitputtend en overzichtelijk kerndocument over de stand van zaken op het gebied van conservering en behoud in Nederlandse audiovisuele archieven. De onderzoek is uitgevoerd in 1999 en daarmee voor een deel niet meer actueel. De waardestellingcategorie├źn vormen echter nog steeds de basis voor de huidige praktijk.

Reviewer: 
Beth Delaney
Reviewdatum: 
2009