10-10-10 Aanbeveling connectiviteit

Bronnen

Type: 
Auteur: 
Taal: 
Nederlands
Datum: 
Inhoudsopgave: 

Keuzes ten aanzien van connectiviteit ; Mogelijkheden tot connectie ; Bandbreedte: de bepalende factor! ; Fair use policy ; Protocollen ; Commerciƫle filetransfersystemen - optioneel ; Notificaties ; Procedure van connectie ; Universeel mailadres ; Aanvullende informatie

Samenvatting: 

Deze aanbeveling wordt niet als standaard gepresenteerd. Hiervoor is de invulling van de factoren die een rol spelen bij de uitwisseling van content tussen de samenwerkende partijen uit de Nederlandse audiovisuele industrie te divers. De aanbeveling betreft alle eisen die filebased of tapeless uitwisseling van content stelt aan infrastructuur en de connecties tussen de partijen. Zo wordt bijvoorbeeld toegelicht waarom men zou kunnen kiezen voor de variant FTPS in plaats van voor het basis protocol voor bestandsuitwisseling FTP.

Project 10-10-10 is een initiatief van de drie grote omroepen RTL, NPO en SBS en staat onder leiding van Freddy Otten van iMMovator. Doel van het project is het wegnemen van de belemmeringen tot samenwerking binnen de gehele Nederlandse audiovisuele industrie. Deze aanbeveling vormt samen met de 10-10-10 aanbevelingen voor metadata en technische formaten het geheel van aanbevelingen voor tapeless bestandsuitwisseling in een volledig gedigitaliseerd televisieproces.

Beoordeling: 

Compacte, duidelijke aanbevelingen voor de relevante aspecten van connectiviteit tussen de televisieproducenten en de -uitzenders of omroepen.

Reviewer: 
Hanneke Smulders
Reviewdatum: 
2011