Handreiking Multimediaformaten: naar optimale toegang van audio, video en afbeeldingen

Bronnen

Type: 
Taal: 
Nederlands
Datum: 
Inhoudsopgave: 

Voorwoord ; 1. Introductie ; 2. Wat zijn multimediaformaten? ; 3. Hoe kies je een geschikt multimediaformaat? ; 4. Twee videoformaten onder de loep: MPEG-4 en Theora ; 5. Praktijkvoorbeelden ; 6. Conclusie ; 7. Bronnen ; 8. Bijlage 1: Lijst met bestandsformaten voor multimedia ; Bijlage 2: Sjabloon voor praktijkvoorbeelden ; Colofon.

Samenvatting: 

In deze handreiking wordt toegelicht wat multimediaformaten zijn en op basis van welke kenmerken een keuze moet worden gemaakt voor een geschikt formaat. Twee videoformaten, (MPEG-4 en Theora) worden onder de loep genomen en een aantal praktijkvoorbeelden worden beschreven. Het werk eindigt met een samenvatting van de meest bekende bestandsformaten.

Beoordeling: 

Niet bedoeld als diepgaande analyse van specifieke bestandsformaten maar om een overzicht en basiskennis van (open) standaarden voor multimedia te presenteren. Een handig, duidelijk geschreven en mooi vormgegeven bron. Doel van de publicatie is hulp te bieden bij de keuze van multimediaformaten op zo'n manier dat een groot publiek kan worden bereikt. De handreiking is gericht op IT-verantwoordelijken en communicatieadviseurs. Bijlage 1 biedt een fraai vormgegeven overzicht van de formaten.

Reviewer: 
Beth Delaney
Reviewdatum: 
2010